Carice Milice

Objavljeno 2010-01-25 ob 12:44
Kategorije: GlasbaŠt. komentarjev: 3

Slovenke, ki si želijo biti Bosanke. Brez lastnih komadov, brez nastopa in brez srpskoga akcenta. Da mi Slovenka poje srbsko pa tudi ne bom nikoli razumel, tako kot se angleška Siddharta ni nikoli prijela pri nas, še manj zunaj. Še huje, Siddharta je prav zaradi slabega akcenta morala posneti plato še enkrat. Pa nič. A ni Ceca Ražnatović pri Ladu in Zrnecu poudarila še eni kranjski punčari, ki si je na vse pretega želela biti (v oddaji) Srbijanka, da se naj raje preusmeri k lastni identiteti in podalpski harmoniki?!

YouTube slika preogleda

Carice – BalkanMIX1 @ Kongo 2010 (vir: Youtube)

Suma sumarum – Carice so treščile na 24ur, ker se pisec njihovega piarja “Jacob” (jebemti, kaj morajo res vsi gejevski propagandisti imeti poamerikanizirana umetniška imena?) striže pri Katji Fašink in jih uči koreografije – čeprav se v prispevku zelo dobro vidi, da je premierni nastop daleč od naučenega, daleč od buma. Ergo, če jih Jakob ne bi potisnil na 24ur, ne verjamem, da bi sicer sploh kdo vedel zanje. Kako bi, ko pa jim glasbo producira sam Štefek iz Game over, ki se ne more ravno pohvaliti z izvirnostjo in vrhovi lestvin.

Moj dober frend Tomica Šuljić je pred leti delal intervju z Rambom Amadeusom za Mladino. Takrat ga je vprašal sledeče: Se zdaj tudi uradno imenuješ Rambo Amadeus Svetski mega Car ali so ti naslov podelili? Rambo je odgovoril: Precej je carjev. Samooklicanih še več. Le eden pa je Svetovni Mega Car.

Sicer so punce zagotovo vsaj 80 kilogramov pretežke in 10 let prestare za srbski trg. Tam namreč prednjačijo sveže izdolbene plastificirane Dollyke Grandiozne mašinerije, sponzorirane s strani turbogostincev in poceni kriminalcev. Poleg tega pa srbski turbo izvajalci bolj kot domov silijo na zahod (Minken, Frankfurt, Cirih, Štutgart, Beć..), kjer so njihovi nastopi veliko bolj “cenjeni”. Preklopite na Pink!

Predlagam, da punce pokličejo Alijo iz Zaklonišča prepeva in ga pobarajo kako je biti Slovenec na Balkanu ter zakaj ne gredo posrbljene slovenske poskočnice za med. Zakloniščarji so se namreč po več kot petnajstletju muziciranja odločili prepevati le še v slovenščini. Tudi Hrvata Wernerja Brozovića je doletela enaka usoda. Koj je spoznal, da se je med Prekokolpači težje uveljaviti, četudi si njihove gore list. Zato je hitro prešaltal na slovensko Dalmatinčenje.

Pomni!

YouTube slika preogleda

Dario Vitez, hrvaški producent in manager o slovenskih glasbenikih in njihovem neuspehu na Balkanu

Pionir slovenskega hip-hopa Ali En oz Dalaj bi puncam zagotovo ob ogledu njihovega nastopa (to zagotovo ne more biti koncert) citiral enega njegovih najbolj sočnih – “Pejte mal na fitnes moje drage Špele!”

P.S. – Sem samo jaz opazil, da so “carice” prepevale na plejbek?

 • Share/Bookmark
 

« »

Komentarji

3 komentarjev na “Carice Milice”

 1. Špelca - 2010-01-25 - 14:11

  Ne, Špele pa niso :lol: Kaj točno pa so ali kaj točno hočejo biti, pa mi ni najbolj jasno …

  Dalmatinčenje, hahahaha, odličen izraz …

 2. markopigac - 2010-01-25 - 14:33 markopigac

  he he he

 3. TOSCH - 2012-04-5 - 11:09

  Dobro si to napisal.

Povejte svoje mnenje
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !